Haber

Konyaaltı Belediyesi Tiyatro Akademisi’nden ‘Naftalin Kokulu Hikayeler’

Konyaaltı BelediyesiTiyatro Akademisi öğretmenlerinden Bülent Patoğlu tarafından yazılıp yönetilmiştir. antalya‘nin nostaljik sokak satıcılarını konu alan ‘Naftalin Kokulu Hikayeler’ tiyatroseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Konyaaltı Belediyenin kurduğu Tiyatro Akademisi yeni bir oyun üretti. Belediye Tiyatro Akademisi öğretmenlerinden Bülent Patoğlu’nun yazıp yönettiği ‘Naftalin Kokulu Hikayeler’ seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor. Konyaaltı Sokak satıcılığı yaptıktan sonra Antalya’nın merkezine yerleşen ve burada sokak satıcılığına devam eden insanların anlatıldığı hikaye, sahne dekorları ve tiyatro oyuncularının giyeceği kıyafetlerle o günü yansıtacak. Oyunun hikayesini uzun çalışmalar ve araştırmalar sonucunda hazırladıklarını belirten Bülent Patoğlu, oyundaki tüm karakterlerin ve hikayelerin gerçek olduğunu belirtti. Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi’nde 17 Kasım Cuma günü saat 20.30’da sahnelenecek tiyatro oyununun ücretsiz olduğu bildirildi.

OYUNUN HİKAYESİ

‘Naftalin Kokulu Hikayeler’ adlı oyunun öyküsünü anlatan Bülent Patoğlu, tiyatro severleri oyuna davet ederek şunları söyledi:

“Uzun bir çalışma ve araştırma sonucu oluşturduğumuz oyunumuzun ana mimarının Sadrettin Özsavaş olduğunu söylemek doğru olur. Değerli isimlerden Sadrettin Özsavaş’ın deneyimlerinden aldığımız hikayeleri derledik, düzenledik ve yazdık. Kaleiçi’nde kaybolmaması gereken Antalya hazineleri. Onun isteğiyle gerçekleştirilen bu oyun daha sonra bize çok keyif verdiği için bu sefer tarihte başka bir yolculuğa çıkmaya karar verdik. Önce kendi ailemin içinde araştırdım. Annemin söylediği gibi gerçekten saraydan mı çıkıyorduk, sonra geri dönüp dolaştık. Konyaaltı “Antalya’nın ilk kampüsüyse neden insanlarla paylaşmıyoruz?” diyerek Antalya’nın Konyaaltı bölgesine özel hikayeleri oyunumuza dahil ettik. Ancak oyunumuzla ilgili unutulmaması gereken en önemli nokta şu; Tamamen gerçek karakterlerden ve gerçek hayat hikayelerinden oluşuyor. Bu yüzden her karakter bizim için ayrı ayrı değerlidir. Gerekli değeri vererek oyunlaştırmaya çalıştık. Diz çöküyoruz, siz de keyifle izleyebilirsiniz.”

Kaynak: ANKA / Kültür ve Sanat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu